Засилени мерки за сигурност предприема МВР в изборния ден. Към 11:00

...
Засилени мерки за сигурност предприема МВР в изборния ден. Към 11:00
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР работят паралелно в изборния ден

 Засилени ограничения за сигурност подхваща Министерство на вътрешните работи в изборния ден. Към 11:00 часа няма серизони нарушавания на изборния развой. Това заяви вътрешният министър.  

Няколко хиляди служители на реда вземат участие в защитата на секциите и ще наблюдават за реда в цялата страна. От Министерство на вътрешните работи припомнят, че през днешния ден хората, които нямат годни персонални документи, могат да получат удостоверения за гласоподаване. Това може да стане в звената за документи за идентичност от 8.30 до 19 часа. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще обобщава информацията за закононарушения и нарушавания на изборния развой. Граждани и неправителствени организации ще могат да подават сигнали на електронните адреси на прокуратурите в страната 

И на тези избори прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще работят редом. Без реакция остана писмото-покана на основния прокурор към вътрешния министър да бъде продължена остарялата традиция за специфичен Междуведомствен избирателен щаб. Такъв ще има, само че както и на предходните предварителни парламентарни избори, той ще включва представители единствено на прокуратурата и ДАНС.

Последните данни за броя на така наречен " изборни каузи " са от през вчерашния ден. Общо 658 са преписките и делата, образувани  от началото на предизборната акция. Заради липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени изборни закононарушения, прокуратурата е отказала да образува общо 371 досъдебни производства
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР